ХНС: Потребно свеобухватније дјеловање за реализацију пројекта јужне интерконекције

Срна
ХНС: Потребно свеобухватније дјеловање за реализацију пројекта јужне интерконекције

МОСТАР - Хрватски народни сабор /ХНС/ БиХ саопштио је да подстиче све домаће и међународне партнере на свеобухватнији приступ и дјеловање у складу са економским и безбједносним интересима свих конститутивних народа и других грађана када је ријеч о реализацији пројекта Јужне гасне интерконекције, за који наводи да је најважнији енергетски пројекат у БиХ.

"ХНС БиХ изнова истиче и потпуну опредијељеност за јачање енергетске диверзификације и сигурности БиХ. У складу с тим, пројекат Јужне интерконекције представља стратешки енергетски правац како хрватског народа, тако и БиХ у цијелости", наводи се у саопштењу.

Из ХНС-а подсјећају да је Савјет министара својим закључцима указао на хитност што бржег кретања у постизању законских рјешења надлежних институција, као и да је исто учињено и током заједничке сједнице Владе Хрватске и Савјета министара.

ХНС БиХ изражава задовољство због брзог успостављања и функционисања власти у БиХ, чиме су, како је наводи, покренути најважнији развојни економски пројекти и реформски процеси у корист свих конститутивних народа и других грађана ове земље.

"Захваљујући напорима хрватских политичких представника на свим нивоима потписан је историјски документ `Смјернице, начела и циљеви у извршној и законодавној власти за период 2022-2026. године`, како на нивоу ФБиХ, тако и на нивоу БиХ", навели су из ХНС-а.

У саопштењу се наглашава да се успостављање власти у рекордно кратком периоду, флексибилност и спремност за предвођење кључних процеса могу сматрати историјским резултатом за Федерацију и БиХ.

"Опредијељеност ХНС-а својим западним партнерима и савезницима, те постизању пуноправног чланства БиХ у ЕУ и НАТО-у остаје трајна и неупитна", додаје су у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана