ХНС: Хрвати и даље немају легитимног представника

Срна
Foto: Bljesak.info

МОСТАР- Избори за чланове Предсједништва БиХ су потврдили неопходност измјена Изборног закона БиХ јер, упркос јединству свих хрватских странака и плебисцитарној подршци хрватских бирача кандидату ХДЗ-а Борјани Кришто, Хрватима и даље није омогућено да имају легитимног члана у Предсједништву БиХ, саопштено је из Хрватског народног сабора (ХНС).

Главно вијеће ХНС на данашњој сједници у Мостару нагласило је наставак заједничког дјеловања странака овог блока у процесу успостаљања власти на свим нивоима.

На сједници је размотрена информација и анализа спроведених општих избора у БиХ и изражено задовољство постигнутим резултатима, саопштено је из ХНС-а.

Као посебна тачка дневног реда разматрана је анализа наметних одлука ОХР-а на Устав Федерација и Изборни закон БиХ у односу на релевантне пресуде Уставног суда БиХ и Европског суда за људска права.

Главно вијеће је отпочело припреме за сазивање редовног засједања ХНС-а, наводи се у саопштењу.

Према прелиминарним подацима ЦИК-а, кандидат Демократске фронте Жељко Комшић нови је хрватски члан Предсједништва БиХ са освојених 227.540 гласова или 55,80 одсто, док је његов противкандидат из ХДЗ-а Борјана Кришто добила подршку 180.255 бирача или 44,20 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана