ХМС: Изетбеговић удара на темеље Дејтонског споразума

Срна
ХМС: Изетбеговић удара на темеље Дејтонског споразума

САРАЈЕВО - Лидер СДА Бакир Изетбеговић покушава да лажима и петљањем сачува власт ширећи круг оних који су се тобоже уротили против њега, а говорећи о несразмјерном утицају хрватских представника у БиХ удара на темеље Дејтонског мировног споразума о равноправности народа, који је потписао његов отац Алија, објавио је Хрватски медијски сервис /ХМС/.

У тексту се истиче да су бошњачки представници могли бирати да ли ће имати 100 одсто власти на једној трећини БиХ или трећину власти у БиХ, те да су изабрали другу опцију.

"Сада то представљају као антиевропску вриједност прешућујући како је управо то начело темељ и ЕУ по којем глас мале Словеније са мање од два милиона становника у Савјету Европе једнако вриједи као и глас велике Њемачке са више од 83 милиона становника. Хоће ли то Изетбеговић рећи да у ЕУ, због тога, влада апартхејд?", наведено је у тексту ХМС-а, након што се Изетбеговић током говора у онлајн сесији Радне групе за БиХ жалио и на захтјев Хрвата за легитимно представљање.

Из ХМС-а наглашавају да је лидер СДА одавно проказан као манипулатор и лажов, што је један од разлога због чега сви од њега бјеже.

"Легитимно представљање је појам који означава да је политичар изабран од оних које по Уставу треба да представља. То налаже пресуда Уставног суда БиХ у предмету Љубић која се односи, како на домове народа, тако и на Предсједништво БиХ у којем већ четврти мандат сједи хрватски члан којег су изабрали Бошњаци", подсјећа се у тексту.

Из Хрватског медијског сервиса наглашавају да Изетбеговић покушава да лажима и петљањем сачува власт ширећи круг оних који су се тобоже уротили против њега, додајући да то више нису само лидери ХДЗ-а Драган Човић и СНСД-а Милорад Додик, "издајничка бошњачка опозиција", већ и САД, Велика Британије и ЕУ.

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је "да Бошњаци и Хрвати у Републици Српској живе у апартхејду", као и да се политика предсједника Републике Српске Милорада Додика "огледа у антидејтонским активностима и пријетњама сецесијом".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана