Хитно разматрање закона о корупцији и експропријацији

РТРС
Хитно разматрање закона о корупцији и експропријацији

БАЊАЛУКА - Народна скупштина Републике Српске разматраће сутра по хитном поступку приједлоге закона о измјени Закона о заштити лица која пријављују корупцију и Закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу.

На приједлог предсједника Народне скупштине Републике Српске Ненада Стевандића, биће разматран Приједлог закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, најављено је из парламента Републике Српске.

На дневном реду су и приједлози закона о самосталним предузетницима, те о измјенама Закона о спровођењу одлука Комисије за заштиту националних споменика установљене у складу са Анексом осам Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Биће разматрани и нацрти закона о измјенама Закона о страним улагањима, о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, о измјенама и допунама Закона о судској полицији, те о измјенама и допунама Закона о развоју малих и средњих предузећа.

Посланици у Народној скупштини Републике Српске разматраће извјештај Комитета за координацију надзора финансијског сектора Српске за 2023. годину, те извјештаје за прошлу годину Агенције за банкарство Републике Српске, Агенције за осигурање Српске, те Комисије за хартије од вриједности Републике Српске.

На дневном реду су и извјештаји Фискалног савјета Републике Српске за прошлу годину, извјештај о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за прошлу годину, те годишњи ревизорски извјештај за 2024. годину.

Биће разматран извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Српске за 2023. годину, извјештај о раду Комисије за жалбе за прошлу годину, те специјални извјештај институције Омбудсмана за људска права БиХ о стању у просторијама за задржавање у појединим полицијским управама у БиХ.

Народна скупштина Републике Српске разматраће и информацију о дугу са стањем на дан 31. децембар прошле године, те приједлог одлуке о прихватању задужења Српске код Европске банке за обнову и развој према пројекту "Пале централно гријање".

Као прва тачка дневног реда биће разматрана посланичка питања и одговори "Актуелни час".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана