Хитна сједница Дома народа БиХ

Срна
Хитна сједница Дома народа БиХ

САРАЈЕВО - Хитна сједница Дома народа Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду приједлог измјена и допуна Пословника овог дома заказана је за понедјељак, 3. јун, најављено је из парламента БиХ.

Предлагач измјена и допуна је делегат Клуба бошњачког народа Кемал Адемовић, који је у образложењу навео да су измјене и допуне неопходне, јер, између осталог, поступак сазивања хитне сједнице и хитни поступак, према важећем Пословнику, нису прецизно дефинисани и остављају могућност различитог тумачења.

Предложене измјене предвиђају да, у случају одсуства предсједавајућег Дома народа, сједницу може сазвати и замјеник, да се детаљније регулише поступак допуне и измјене дневног реда, да се дефинише број расправа, као и њихово трајање.

Измјене предвиђају и регулисање прекида сједница, те прописује када се приједлог закона може упутити у хитну процедуру.

Предвиђа се рок од 24 часа прије почетка хитне сједнице како би се утврдило да ли је приједлог закона усклађен са јединственим правилима за израду правних прописа у институцијама БиХ, као и да ли је приједлог закона усклађен са Уставом БиХ и Пословником Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Предвиђено је да делегати на почетку сједнице усвоје записник са претходне, треће хитне сједнице.

Почетак четврте хитне сједнице планиран је за 11.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана