Хиљаде људи на протестима у Тузли, траже оставке у МУП-у након бруталног убиства жене

ГС
Foto: Кликс

ТУЗЛА - Неколико хиљада особа из више градова окупило се данас на мирној протестној шетњи у Тузли, посвећеној Амри Кахримановић, коју је прије неколико дана хицима из пиштоља усмртио полицијски службеник Елвис Ћустендил.

Упућен је и главни захтјев, а он се односи на оставку министра те директора кантоналне полиције у Тузли, а рок је седам дана. У супротном најављени су масовни протести и у другим градовима, пише Кликс.

Сувласница угоститељског објекта који се налази у тржном центру у насељу Брчанска Малта у Тузли Амра Кахримановић у сриједу увече је брутално усмрећена хицима из пиштоља. Убиство је починио полицијски службеник Елвис Ћустендил, који је недуго након чина ухапшен. Он се налази у једномјесечном притвору.

Кахримановић би данас славила 53. рођендан, али је ове недјеље, на дан жалости у Тузли одржана мирна протестна шетња.

Неколико хиљада особа окупило се испред њеног угоститељског објекта, а затим су се упутили ка згради сједишта Управе полиције Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона.

Са сузама у очима Амрин брат Неџад Кахримановић казао је да је овај дан требао бити дан радости, а не туге као што је то сурова реалност.

- Истрајаћено у нашим тихим молбама, а то је да смијенимо министра унутрашњих послова ТК, као и директора полиције ТК те све у ланцу одговорних. Они морају да имају морал да поднесу оставке, као што смо ми имали достојанство два дана да не плачемо. Нека одавде крене људска одговорност коју они очито немају - навео је Кахримановић.

Уколико оставке не буду поднесене у наредних седам дана, како наводи Кахримановић, „на улицама БиХ ће се наћи десетине хиљада људи“. Поручио је да његова сестра није убијена, већ брутално ликвидирана.

-Нама се још увијек нико званично није обратио нити од једног инспектора. Ми не знамо гдје су њени лични документи и мобилни телефон. Мог сестрића и мене нико није обавијестио да је обдукција завршена, него смо из неких приватних извора то сазнали. Ми немамо кључеве од њеног аутомобила... Јуче сам добио информацију да су позвали све људе са годишњих одмора или боловања да врате пиштоље - додао је Кахримановић.

Амрин син Дамир Хоџић свима је захвалио на огромној подршци и ријечима утјехе коју добија у овим изузетно тешким и болним данима.

-То нам бескрајно значи. Ми ово не можемо без вас – наших комшија и суграђана, те медија. Они морају да сносе одговорност. Зна се ко је главни починилац, али он није сам. Полицајац убица није сам у овоме. Сви морају да одговарају - нагласио је Хоџић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана