Хеликоптер САЈ-а МУП-а РС принудно слетио у Залужане

Н.Т.
Хеликоптер САЈ-а МУП-а РС принудно слетио у Залужане

БАЊАЛУКА - Хеликоптер Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске (САЈ МУП РС) принудно је слетио у Залужанима након што се током лета огласио аларм за пожар у мотору.

Како је саопштено из Полицијске управе Бањалука, овај слулчај пријављен је полицији јутрос у 10.30 часова и ради се о безбједном слијетању.

- Пријављено је да је приликом лета дошло до активирања противпожарног система на хеликоптеру Хеликоптерске јединице САЈ-а, те да је исти након тога безбједно слетио у Залужанима. Наиме, припадници Хеликоптерске јединице САЈ-а, поступајући по плану рада изводили су летачку обуку са циљем увјежбавања поступака у ванредним ситуацијама. Приликом увјежбавања радњи и поступака при симулацији отказа оба мотора, дошло је до сигнализације пожара у одјељку десног мотора-наводи се у саопштењу.

Додаје се да је у с складу са дефинисаним процедурама посада активирала противпожарни систем десног мотора, те приступила принудном слијетању на летилишту Залужани.

- По пријави су поступили инспектори за заштиту од пожара који су на лицу мјеста извршили увиђај и утврдили да на хеликоптеру нема трагова ватре, односно да није било паљевине и да се противпожарни систем активирао из горе наведених разлога-стоји у полицијском саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана