Хеликоптер из Србије и даље на располагању Републици Српској

ГС
Хеликоптер из Србије и даље на располагању Републици Српској

БАЊАЛУКА - Републици Српској је и даље на располагању хеликоптер Србије који ће сутра из Бањалуке бити пребачен у Херцеговину, а у приправности је и наш хеликоптер, тако да оба могу полетјети у року од десет минута уколико би се негдје појавио пожар, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић, гостујући у емисији Телеринг на РТРС.

Према његовим ријечима, пожар на Тјентишту се могао локализовати и штете би биле немјерљиво мањих размјера да је дозвољена помоћ Србије и да није било опструкција из Сарајева.

Кустурић је нагласио да су "и тада надљудским напорима, ризикујући своје животе, спријечили веће посљедице од пожара".

- Душа ме боли кад сад видим Тјентиште, кад знам да се то могло спријечити. Да се тај пожар проширио на прашуму Перућицу, изгорјело би све. Одговорно тврдим, кад се појавио пожар на подручју НП Сутјеска, ја сам у првом извиђању видио да ми са својим капацитетом једног хеликоптера који носи тону воде и капацитета које имају Оружане снаге (један хеликоптер који носи тону и један који носи 450 литара воде) да нема шансе да угасимо тај пожар – рекао је Кустурић, јавља РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана