Хелез: Све жртве морају се третирати на исти начин

Srna
Foto: Rtrs

ЈАБЛАНИЦА- Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез положио је данас цвијеће на мјесту страдања хрватских цивила у Грабовици код Јабланице, те истакао да су овај злочин починили "неодговорни појединци из Армије БиХ". Хелез је поручио да се све жртве морају третирати на исти начин, те да је злочин - злочин без обзира ко га починио.

"Људски је одати почаст жртвама", рекао је Хелез, те најавио да ће већ сутра посјетити бошњачко стратиште у Ахатовићима, те Сијековац код Брода гдје су убијени српски цивили.

У насељу Грабовица убијена су 33 хрватска цивила, а пред судовима у БиХ за овај злочин осуђено је неколико бивших припадника такозване Армије БиХ, саопштено је из ресорног министарства.

Хелез је рекао да убијена Младенка Задро која је имала непуне четири године, старац Марко Марић са 87 година, те 17 жена нису и не могу бити легитиман војни циљ.

"Желим да позовем све остале политичаре да не иде свако својим жртвама. Данас из Грабовице желим да пошаљем порука да нигдје и никада више не буде рата, да не буде убијених и страдалих. Из овога морамо научити лекцију и своју дјецу учити да нико и никада овако нешто не уради", каже Хелез. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана