Хелез Нешића назвао „Додиковим потрчком“, а Додика „нелегалним предсједником“

ГС
Хелез Нешића назвао „Додиковим потрчком“, а Додика „нелегалним предсједником“

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Зукан Хелез (СДП) реаговао је поводом изјава министра безбједности Ненада Нешића (ДНС) о томе да БиХ нема сагласност Републике Српске за улазак у НАТО те је том приликом Нешића назвао „Додиковим потрчком“, а Додика „нелегалним“.

-Поручујем му да институције БиХ одлучују о чланству у међународним организацијама те да су већ, што се тиче НАТО пута, одлучиле. Подсјећам Додиковог потрчка министра Нешића да је Предсједништво БиХ 2009. године донијело Одлуку о чланству наше земље у НАТО савезу те да је Парламент БиХ усвојио Закон о одбрани који чланом 84 обавезује све институције БиХ да спроведу све активности за чланство БиХ у НАТО савезу за који су гласали и посланици и делегати из Републике Српске - казао је Хелез, преноси Кликс.

Додаје да “што смо се усаглашавали, усаглашавали смо” те да БиХ није донијела ниједну другу одлуку која би била супротна НАТО путу.

-Наша земља је, путем институције БиХ, учинила све што је до нас. Вјерујем да би нелегални предсједник Републике Српске Милорад Додик и његов потчко министра Нешић да нас приближе руским агресорским вриједностима и сјевернокорејским демократским идеалима, али то се неће десити. БиХ ће, упркос опструкцији политичара из Српске бити пуноправни члан НАТО савеза, као што смо, упркос опструкцији истих, добили и кандидатски статус за приступање ЕУ. Чланство и у једној и у другој међународној организацији доноси само добро грађанима у читавој БиХ - рекао је Хелез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана