Хелез: На сједницу Савјета министара идем као у ров

ГС
Хелез: На сједницу Савјета министара идем као у ров

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Зукан Хелез рекао је да на сједнице Савјета министара БиХ иде као у ров.

-Они (министри из Српске) инпуте добијају од Милорада Додика. То  јако тешко функционише. Умјесто да идемо на сједнице Савјета  министара са неким еланом да усвојимо пуно квалитетних закона, ја као да идем у ров. То је пуно стреса - рекао је Хелез за ФТВ.

Он је најавио и подношење кривичних пријава против министара који оборе тачку дневног реда, додајући да је већ поднио неке кривичне пријаве али да нема одговора из Тужилаштва БиХ.

-Они заустављају тачке Министарства одбране. Све што се ради у Оружаним снагама, заустављају министри из Републике Српске. Има члан закона који то регулише. За наредну тачка дневног реда коју оборе иде кривична пријава. И нека одговарају за оно што раде против ове државе - рекао је Хелез.

Он је рекао и да се диви лидеру СДП-а Нермину Никшићу, предсједнику НиП-а Елмедину Конаковићу и предсједнику Наше странке Едину Форти“ јер имају снаге и стрпљења у разговору са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком“.

-Стално понављати причу око БиХ, није нимало лако. Ја да сам хтио издати, то бих урадио 1992. Не видим никога у тројци ко ће дићи руку да изда било шта у БиХ, поготово када је Устав у питању - рекао је Хелез.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана