Хелез: Једини циљ Министарства интегрисање у НАТО

Срна
Хелез: Једини циљ Министарства интегрисање у НАТО

САРАЈЕВО - Министар одбране БиХ Зукан Хелез изјавио је да је интегрисање БиХ у НАТО “једини циљ његовог министарства”.

-Данас сам команданту НАТО штаба у БиХ (Памели Мекгаха) рекао да у Министарству одбране имамо три спољнополитичка војна циља. Кад ме питала који су то циљеви, рекао сам – “број један НАТО, број два НАТО и број три НАТО” - каже Хелез.

Хелез тврди да је циљ интегрисање у НАТО, а не “никакве Русије и никакви Ирани”, те да сматра да такво опредјељење дијели више од 90 одсто становника БиХ.

Он за БХРТ навео да је желио интервенисати јер у програму рада Савјета министара пише “НАТО сарадња”, а не помињу се “НАТО интеграције”, али му је појашњено да је “сарадња” умјесто “интеграција” са НАТО-ом уведена за вријеме прошлог сазива Савјета министара, те да у овом савезу немају замјерки на ту формулацију.

Он тврди да књижење перпективне војне имовине “неће проћи”.

Покушаје књижења перспективне војне имовине на ентитете Хелез види као политички проблем који првенствено долази из Републике Српске мада је, како каже, и у Федерацији БиХ “било неких дешавања која не иду у прилог БиХ”.
Хелез је истакао да се све што је урађено незаконито неће моћи спровести у дјело и да је то питање правосуђа, које судови треба да рјешавају.

Говорећи о набавци муниције и опреме у БиХ, Хелез је најавио да ће БиХ први пут покушати да набави муницију и војну опрему од домаће намјенске индустрије, чиме ће се побољшати рад намјенске индустрије и отворити нова радна мјеста.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана