Хелез и Галић посјетили сајам наоружања у Лондону

Срна
Хелез и Галић посјетили сајам наоружања у Лондону

САРАЈЕВО - Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и његов замјеник Славен Галић данас су у Лондону посјетили међународни сајам наоружања како би се упознали о актуелним свјетским свјетским трендовима у војној индустрији, саопштено је из Министарства одбране.

Хелез и Галић су се на сајму састали са директором економске безбједности и развоја у британском Министарству одбране Хјуом Волтерсом, с којим су разговарали о могућим пројектима даљег развоја Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, као и могућностима сарадње намјенских индустрија БиХ и Велике Британије.

"Актери у нашем региону озбиљно модернизују и наоружавају своје оружане снаге. У томе ни ми не смијемо заостајати, уколико желимо бити спремни бранити суверенитет и територијални интегритет БиХ", рекао је овим поводом Хелез и додао да Оружане снаге БиХ морају бити фактор одвраћања од било чијих претензија да угрози територију или становнике било којег дијела БиХ.

Хелез се на сајму састао и са замјеником начелника Главног штаба Оружаних снага Грузије бригадним генералом Ираклијем Чичинадзеом.

Сајам у Лондону одржава се 24. пут и окупио је више од 2.800 произвођача наоружања, те војне и безбједносне опреме из цијелог свијета.

Вишедневна службена посјета Великој Британији делегације Министарства одбране у Савјету министара завршава се сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана