Хамас киднаповао младића из Србије

Срна
Foto: Твитер

БЕОГРАД - У терористичком нападу палестинског Хамаса на сјевер Израела киднапован је двадесетдвогодишњи младић Алон Охел, потврдила је његова мајка Идит Охел, чија је породица дијелом поријеклом из Новог Сада.

Она је навела да је њен син учествовао на музичком фестивалу на који су недавно упали борци Хамаса и убили више десетина људи.

Охелова је рекла да је, пошто је Алон српски држављанин, затражила помоћ Конзулата Србије у Израелу, те додала да се нада да ће Београд моћи да помогне да Хамас ослободи њеног сина.
 

"Он је музичар и отишао је на музички фестивал мира, на којем је било око 2.500 људи. Око 6.00 ујутру уследио је масивни ракетни напад на подручје на којем се одржавао фестивал. Са пријатељима се колима одвезао до једног склоништа, у којем су се сакрили од ракета", испричала је Охелова оно што је чула од пријатеља свог сина.

Она је за "Косово онлајн" рекла да је Алон са 27 особа сличног узраста био у склоништу, гдје су покушали да се склоне од ракетног напада.

У једном тренутку, терористи Хамаса дошли су до склоништа намјеравајући све да их убију, те убацили унутра седам граната.

"Мој син и један од његових пријатеља покушали су да ухвате гранате голим рукама и избаце их из склоништа да би спасили људе. Једна је експлодирала у склоништу и повредила много људи. После детонације, упали су терористи и извукли мог сина. Био је жив и киднапован је са још три особе. Ставили су их на камион и одвезли", рекла је Алонова мајка.

Она је навела да је најбољи пријатељ њеног сина све то видио, био је повријеђен и са дјевојком се правио да је мртав, пошто су терористи пуцали на остале у склоништу.

"Након што је довезен у болницу, он нам је рекао да је Алон киднапован и одведен у Појас Газе", додала је Охелова.

Ту информацију потврдила је и израелска војска.

Охелова је рекла да је њена тринаестогодишња кћерка звала непрестано број мобилног свог брата у нади да ће се јавити, али се јавила жена која је рекла: "Они нас убијају, дођите да нас спасете".

"Узела сам телефон и питала како се зове, након чега се прекинула веза. Били смо преплашени, јер не знамо где нам је син", навела је Охелова.

Она је напоменула да је њена породица са мајчине стране из Новог Сада, те да је њен дјед тамо рођен и као младић од 15 година, на почетку Другог свјетског рата, успио да побјегне, а да је његова цијела породица убијена, док је остао само дио у Београду.

Охелова је рекла да су Алон и њен млађи син планирали овог мјесеца да посјете породицу у Београду, те напоменула да је њен дјед дошао у Израел да изгради нови живот, али да се сада, како је навела, догодио нови Холокауст у којем је отет њен син.

"Алон је недужан младић. Ми смо као и свака друга породица. Наша свакодневница се потпуно преокренула овом стравичном реалношћу с којом смо суочени. Не спавамо, будимо се у кошмару", истакла је Охелова

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана