Грушко: Русија забринута заоштравањем ситуације у БиХ

СРНА
Грушко: Русија забринута заоштравањем ситуације у БиХ

МОСКВА - Русија је забринута заоштравањем ситуације у БиХ и сматра да развој новог конфликта у Европи не одговара ничијим интересима, изјавио је данас замјеник руског министра иностраних послова Александар Грушко.

Грушко је напоменуо да је Русија увијек полазила од тога да треба прекинути све геополитичке игре у том региону и дати земљама да саме бирају своју судбину.

"У том смислу, наравно, БиХ се налази у прилично рањивом положају и то нас брине зато што стварање још једног конфликта у центру Европе није ни у чијем интересу, али очигледно постоје кругови које не интересује безбједност, а што је најважније то је наставак те борбе за свјетску хегемонију и спречавање слободног избора државе", рекао је Грушко за Тас.

Грушко је истакао да је Запад посматра западни Балкан као арену геополитичке борбе са Руском Федерацијом.

"Пажљиво пратимо развој ситуације и надамо се да ће садашња криза убрзо бити превазиђена у сагласности са Уставом БиХ", навео је Грушко.

Он је нагласио да Русија уопште не мијења свој однос према политичким лидерима у БиХ, да има јако добар однос према Милораду Додику, као лидеру српског народа, који чврсто стоји на позицији заштите легитимних интереса Срба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана