Грујичић контра СНСД-а: Најавио кандидатуру уз помоћ ДНС-а и СДС-а

ГС
Грујичић контра СНСД-а: Најавио кандидатуру уз помоћ ДНС-а и СДС-а

Актуелни начелник Сребренице Младен Грујичић најавио је поновну кандидатуру за фотељу првог човјека тог града на октобарским локалним изборима.

Грујичић, који је и члан СНСД, тврди да његову кандидатуру подржава већи број привредника, невладиних организација, те општински одбори ДНС и СДС.

С друге стране, Грујичић није добио подршку локалног СНСД, који је на ову функцију предложио Милоша Вучића, пише РТРС.

Како је Српскаинфо раније писала СНСД у Сребреници већ дуже вријеме потресају свађе и сукоби, а кулминирали су закључцима дисциплинске комисије Општинског одбора СНСД којим се изричу “санкције” Грујичићу.

На сједници ОО СНСД Сребреница у априлу прошле године, између осталог, је донесена одлука о забрани политичког дјеловања Грујичића на овогодишњим изборима.

Дисциплинска комисија овог Одбора је донијела пет закључака међу којима је и “да Младен Грујичић не може бити кандидат СНСД за начелника Општине Сребреница, као ни на одборничкој листи на локалним изборима 2024. због лоших изборних резултата на скоро свим бирачким мјестима у сребреничком дјелу за које је био одговоран, а посебно на свом бирачком мјесту”, преноси Српскаинфо.

Осим тога, као разлог је наведено што није подржао изборни штаб СНСД те њихову кампању на изборима. Окривили су га да је радио против кандидата СНСД за посланичке листе те да је главни кривац за цијепање одборничког клуба СНСД.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана