Грујичић: Изузетно значајна сарадња Српске и Србије, важно његовати културу сјећања

Срна
Грујичић: Изузетно значајна сарадња Српске и Србије, важно његовати културу сјећања

БЕОГРАД - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић рекао је да је изузетно значајна сарадња Србије и Републике Српске и да је веома важно његовати културу сјећања јер је српски народ страдалнички кроз историју.

Грујичић је рекао да је порука јучерашњег састанка предсједника Републике Српске Милорада Додика, предсједника Србије Александра Вучића и Његове светости партијарха српског Порфирија о заједничком обиљежавању 4. августа у Приједору Дана сјећања на страдање Срба у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја" то да српски народ треба да чува сјећање на оно што му се догодило. "Састанак је добра порука да српски народ треба да чува сјећање на оно што му се догодило, да покољења не смију заборавити, да се то не гура под тепих.

Сви који су против српског народа желе да буде крив и да сноси одговорност чак и за сопствено страдање", напоменуо је Грујичић и нагласио да ће Српска и Србија сигурно и у наредном периоду обиљежавати заједничке датуме.

Он је напоменуо да Република Српска и Србија морају да се окрену себи, да схвате да су себи најпрече, да чувају пријатеље, а са осталима да буду обазриве. Грујичић је истакао да је изузетно значајна сарадња Републике Српске и Србије, односно два предсједника Милорада Додика и Александра Вучића, те да Српска осјећа да има мајку Србију.

"То радује српски народ у Републици Српској, али треба да радује и све који су опредијељени да живе у миру са комшијама", рекао је Грујичић за београдске телевизије.

Он је нагласио да је значајно и присуство Његове светости патријарха српског Порфирија јучерашњем састанку Вучића и Додика, додајући да патријарх улива повјерење и снагу за наставак борбе српског народа за истину и опстанак Срба на овим просторима.

"То је један од најзначајнијих сусрета, да два предсједника и патријарх заједнички доносе одлуке, креирају живот српског народа", рекао је Грујичић.

Он је истакао да су Србија и Република Српска сигурно заједно много јаче, а то смета свима који су разбијали српски народ кроз разне државе, те се због тога неки плаше "српског свијета".

"То раде и други народи, али само када је о Србима ријеч, то некоме смета", напоменуо је Грујичић.

Он је изразио задовољство због економске и сваке друге подршке Србије коју је пружила општинама у Републици Српској, а прије свега Сребреници, наводећи да никада није била оваква подршка Србије Српској, у свим сегментима.

Грујичић је рекао да помирењу не доприносе пријетеће изјаве против Срба појединих бошњачких политичара и ратних команданата, попут ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, те да постоје и разумни Бошњаци који то интерно осуђују, али не смију јавно, јер би наишли на притиске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана