Грујичић: Док је Српске биће и мира у БиХ

СРНА
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Министар здравља Србије Даница Грујичић изјавила је вечерас Срни у Београду да Републику Српску нипошто не треба посматрати као проблем у БиХ, јер је она гарант мира у БиХ, али и опстанка српског народа западно од Дрине.

"Републику Српску никако не треба разумевати као некаквог провокативног агенса. Напротив, док буде Републике Српске, биће и мира у БиХ", рекла је Грујичићева.

Грујичићева је истакла да је за њу лично веома важно што је присуствовала вечерашњем пријему у Београду поводом обиљежавања 32 године од усвајања првог Устава Републике Српске и 9. јануара - Дана Републике Српске, јер је читава фамилија њеног оца са друге стране Дрине.

"Ја јесам рођена у Ужицу, али сам лета проводила у мојој Кравици и ишла у Анђиће, када ми је отац показао место страдања породице његовог стрица, деце и стрине, тако да ја то посебно доживљавам као саставни део своје домовине", изјавила је Грујичићева након пријема у Дому Војске Србије.

У Дому Војске Србије у Београду вечерас је одржан свечани пријем поводом обиљежавања годишњице првог Устава Српске и 9. јануара, Дана Републике Српске, којем су присуствовали званичници Српске, предвођени предсједником Милорадом Додиком, и Србије, на челу са министром Николом Селаковићем, који је на свечаности био у својству изасланика предсједника Србије.

Свечаности је присуствовао и Његова светост патријарх српски Порфирије.

Пријем је организовало Представништво Републике Српске у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана