Грлић Радман реаговао на Комшићев говор у УН, назвао га штеточином и паразитом

ГС
Грлић Радман реаговао на Комшићев говор у УН, назвао га штеточином и паразитом

ЊУЈОРК- Хрватски министар иностраних и европских послова Гордан Грлић Радман изјавио је данас у Њујорку да су изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Жељка Комшића на говорници Генералне скупштине УН-а неодговорне и политички штетне те да непотребно подижу тензије и успоравају пут БиХ ка ЕУ.

Коментирајући Комшићеву изјаву којом је хрватског премијера Андреја Пленковића оптужио за кршење међународног права и упоредио га с руским предсједником Владимиром Путином, Грлић Радман је рекао да је Комшић тај који "крши међународно право јер паразитира на туђим правима", преноси Кликс.

Грлић Радман је рекао да је Комшић узурпатор хрватске квоте произашле из Дејтонског споразума.

-Сваки народ има право да бира свог представника у Предсједништву Босне и Херцеговине, а Комшић није изабран гласовима хрватског народа, већ је то право узурпирао због несавршености тог закона. Ово што он ради је апсолутно нечувено - рекао је Грлић Радман.

Он је навео да својим неодговорним изјавама Комшић чини велику медвјеђу услугу политичким лидерима који се у Савјетуминистара активно залажу за европску перспективу БиХ.

-БиХ је добила статус кандидата захваљујући Хрватској која је остварила све своје спољнополитичке циљеве и гдје премијер Андреј Пленковић посебно подржава БиХ, а сада заједно са осталим земљама чланицама ради на отварању приступних преговора између БиХ и ЕУ - рекао је Грлић Радман.

Он је истакао да су Комшићеве изјаве веома штетне, јер подижу непотребне тензије и успоравају пут БиХ ка ЕУ.

-Није нам јасно у чије име Комшић то ради и зашто то ради? Понављам још једном, он је узурпатор и штеточина, паразит је на туђим правима - казао је Грлић Радман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана