Грлић Радман након састанка са Конаковићем: Хрватска се залаже за улазак БиХ у ЕУ

ГС
Грлић Радман након састанка са Конаковићем: Хрватска се залаже за улазак БиХ у ЕУ

Гордан Грлић Радман, министар спољних и европских послова рекао је након састанка са Елмедином Конаковићем, министром спољних послова БиХ да очекује позитивну одлуку када је ријеч о преговорима са БиХ те да се Хрватска снажно залаже за улзак БиХ у ЕУ.

"Очекујем позтивину одлуку Европског вијећа за два то три тиједна", рекао је Грлић Радман.

Он је рекао да БиХ треба да оствари европску перспективу те да је такав начин дјеловања који укључује договор и нужан компромис најбоља гаранција за напредак БиХ.

"И сама Еу се налази пред пуно изазова, пред крупним одлукама, отварању приступних преговора, Хрватска се чврсто и искрено залаже да се БиХ укључи у тај процес и да се притупсни преговори отворе чим прије", рекао је Грлић Радман.

Конаковић је након састанка рекао да је ово можда прилика да се уграби задњи воз када је ријеч о интеграцијама БиХ у ЕУ, преносе Независне.

"У дијелу економских реформи постоји план раста за западни Балкан, који досад није никада понуђен и због тога би полтиичари требали имати високу свијест о важности доношења одлука које нас воде ка ЕУ. Осим Грлић Радмана ту је шампионска екипа која је успјешно прошла процес европских интеграција, каоје је прошла тешке административне процедуре, њихова помоћ ће нам пуно значити на унапријеђењу нашег европског процеса", рекао је Конаковић додајући да су тензије између БиХ и Хрватске доведене на подношљив ниво и да се не ради о вербалној подршци Хрватске, већ суштинској подршци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана