„Граница постоји“: Упркос киши на скупу у Скугрићу око 2.400 грађана

ГС
„Граница постоји“: Упркос киши на скупу у Скугрићу око 2.400 грађана

МОДРИЧА - Учесници скупа “Граница постоји” прошетали су до међуентитетске границе у мјесту Скугрић на регионалном путу Модрича-Градачац, гдје су на миран начин изразили незадовољство због политичке оптужнице против предсједника Републике Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

Упркос киши и хладном времену на скупу је учествовало око 2.400 грађана, који су и на тај начин исказали јаку вољу да бране институције и имовину Републике Српске.

Скуп је почео окупљањем грађана код Основне школе у засеоку Ждребан, гдје се обратио пензионисани официр Војске Републике Српске Милутин Врачевић као представник Општинске борачке организације Модрича, након чега је изведен пригодан програм Етно-групе “Вида” из Модриче.

Учесници скупа су носили српске тробојке и транспаренте “Граница постоји”.

Скупу су присуствовали, између осталих, вршилац дужности директора “Службеног гласника Републике Српске” Милош Лукић, министри у Влади Српске Зора Видовић, Синиша Каран, Данијел Егић, Денис Шулић, Саво Минић, делегат у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Сања Вулић.

На окупљању с циљем подршке институцијама Републике Српске и одбрани њене имовине учествовали су и представници општинских одбора СНСД-а и коалиционих партија у Модричи, као и велики број грађана из ове и сусједних општина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана