Градоначелник Новог Сада примио делегацију Републике Српске

Танјуг
Градоначелник Новог Сада примио делегацију Републике Српске

НОВИ САД - Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић, примио је у Градској кући делегацију Републике Српске која је у посети Србији поводом манифестације ,,Дани Српске у Србији”.

Предсjедник Академије наука и уметности Републике Српске академик Рајко Кузмановићтим уручио је Ђурићу Енциколопедију Републике Српске која је промовисана синоћ у Свечаној сали Огранка САНУ у Новом Саду, саопштено је из Кабинета градоначелника.

Он је истакао да је Енциклопедија Републике Српске дело које обухвата велики број информација о историји, култури, личностима и догађајима који су обликовали Републику Српску и да је у њеној изради било укључено преко 200 аутора.

Ђурић је гостима пожелео срдачну добродошлицу у Нови Сад и захвалио се на значајном поклону те је нагласио да је изузетно важно познавање и разумевање културе и историје нашег народа, као и да књиге не могу да замене дигитални уређаји и рачунари.

Пројекат под називом „Дани Српске у Србији“ покренут је 2013. године са идејом да се Србији и њеним грађанима на нов и јединствен начин представи Република Српска и њени потенцијали.

Програмом у једанаест градова који траје од 20. до 26. септембра 2023. године подстиче се размена културних остварења и културне баштине, представљају природне лепоте, туристичка мjеста и руте, угоститељство, кулинарство и вино, презентују се инвестиционе могућности и учвршћује се веза између српског народа са обе стране Дрине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана