Градоначелник Брчког: Утврдити чињенице у вези са постављањем застава БиХ на Тргу младих поводом 1. марта

Срна
Градоначелник Брчког: Утврдити чињенице у вези са постављањем застава БиХ на Тргу младих поводом 1. марта

БРЧКО - Градоначелник Брчког Синиша Милић јутрос је одгодио наставак 76. редовне сједнице Владе, захтијевајући утврђивање свих чињеница у вези са постављањем застава БиХ на Тргу младих за шта су, супротно законским прописима, коришћени ресурси Владе дистрикта.

С обзиром на чињеницу да се 1. март не налази у календару празника БиХ, Милић је изјавио да у оваквом понашању запослених у институцијама дистрикта, који су дали налог за коришћење ресурса Владе, свакако има елемената дисциплинске и кривичне одговорности.

- Затражио сам од инспектората и Полиције да утврде све елементи овог чина. Ако би се омогућило овакво понашање, којим се осим Закона о празницима крши и Закон о комуналним дјелатностима Брчко дистрикта БиХ, доћићемо у позицију да убудуће на јавним површинама свако поставља шта хоће - истакао је градоначелник Милић.

Он је нагласио да се оваквим потезима не може промијенити однос становника БиХ према 1. марту, али свако инсистирање на наметању не доприноси бољитку како Брчко дистрикта тако и БиХ, већ управо супротно.
Јуче су активисти удружења "Стећак", иза кога стоји СДА, на Тргу младих у Брчком, у касним поподневним часовима, користећи дизалице Професионалне ватрогасне јединице, поставили десетине застава БиХ.

- Општински одбор СНСД-а у Брчком захтијева од Инспектората и полиције Брчко дистрикта да хитно утврди све чињенице у вези са постављањем више десетина застава БиХ на Тргу младих и ко је противно законским прописима користио возила Владе дистрикта за те намјене - саопштено је из те странке.

Из брчанског СНСД-а су истакли да ће, након што добију податке од Инспектората и полиције, поднијети кривичне пријаве "против свих који су флагрантно прекршили најмање два закона - Закона о празницима и Закона о комуналној дјелатности Брчко дистрикта".
- Нама у СНСД-у не смета ниједно славље, али смо против овако безочног узнемиравања јавности. Нажалост, овим чином поједини политички субјекти показују да њих у Брчком не интересује ништа друго осим властите политичке промоције. И то чине не обазирући се на друго и другачије - наводи се у саопштењу.

Из брчанског СНСД-а су поручили да то свакако није начин како се гради будућност ове локалне заједнице, те да би о томе инспиратори оваквих потеза морали да поведу више рачуна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана