Градоначелник Босанске Крупе: Шокирани смо, овога код нас никада није било

ГС
Градоначелник Босанске Крупе: Шокирани смо, овога код нас никада није било

БОСАНСКА КРУПА – Шта год да кажемо за ово што се десило у Босанској Крупи је и мало и много. Ми смо један толератан и миран град, и ово што се десило нас је све заиста шокирало. Једноставно не можемо да вјерујемо да се то десило у Босанској Крупи, јер ово је град у којем нема неких већих проблема, рекао је градоначелник овог града Армин Халитовић након напада на полицаце.

У нападу на Полицијску станицу у Босанској Крупи убијен је полицајац Озрен Маран из Новог Града, док је тешко рањен његов колега Авдо Хасановић из Босанске Крупе.За напад на полицајце осумњичен је 15-годишњи Елмир С. који је ухапшен, а за кога оперативни подаци полиције указују да је био радикално инструисани исламски вјерски фанатик.

Нагласио је да се нада да ће надлежни урадити свој дио посла и да ће се провести све могуће истраге о овом догађају.

-Позивам и грађане да остану мирни и да не подлијежу било каквим причама, којих ће сигурно бити. Позивам их да прате портале умјерено и да све коментаре који се дају на овакву страшну ствар, који знају бити злонамјерни, узимају с резервом - додао је.

Халитовић је рекао и да је ријеч о "ненормалним околностима", те се обратио и породицама жртава.

-Изражавам саучешће породици страдалог, а другом полицајцу желим брз опоравак - додао је градоначелник Босанске Крупе, преноси Кликс.

На питање о томе шта очекује у наредним данима, Халитовић каже како ће бити "турбулентно", али и подсјећа да "овакве ситуације у Босанској Крупи није било и надам се да више никада неће бити."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана