Градоначелник Бањалуке о случају "Сара": Већ се бавимо тиме, даћемо податке које имамо

Независне
Градоначелник Бањалуке о случају "Сара": Већ се бавимо тиме, даћемо податке које имамо

Драшко Станивуковић, градоначелник Града Бањалука, рекао је да Градска управа, те Градско гробље Бањалука стоје на располагању родитељима када је у питању афера "Сара", која је отворена након објаве документарног филма и формирања предмета у Окружном јавном тужилаштву Српске.

"Све документе и све папире до којих можемо доћи, и које постоје у евиденцији ставићемо овог трена на максимално располагање. Разговарао сам са својим савјетницима из различитих области да контактирају породицу и да све што се очекује од нас, и више од тога, биће максимално доступно", казао је Станивуковић, преносе Независне.

Поручио је да Град у овом случају приступа веома опрезно.

"Ми смо обазриви према тој причи како не би неко говорио да се политички приступа према тој теми. То је једна важна тема, која отвара многе теме и многа питања, зато је важно да се ту поставимо друштвено одговорно", навео је Станивуковић.

Што се тиче Градског гробља Бањалука, додао је, тамо постоје и друге ствари на које се додатно сумња.

"Ми се већ бавимо тиме, али податке које имамо даћемо. Наравно да Гробље треба да води евиденцију о свему ономе што је у надлежности самог предузећа. Посегнућемо за документацијом. Оно што је до нас, јавности и породици ће бити доступне", истакао је Станивуковић.

На питање да ли је гледао филм "Гдје је Сара?", каже:

"Погледао сам. Ствари ми дјелују надреално, не може човјек помислити да то може бити тако. Али видимо шта се дешава код нас и да може и овдје да се деси тако нешто. Рано је да износим било какве тврдње чврстог става, али могу и желим да будем подршка и да на крају ту причу откријемо".

Признао је да су га Сарини родитељи контактирали прије него што је филм објављен.

"Незавидна је позиција, нисам тужилац. Предлажем да се МУП бави овим темама, а не спекулацијама. Бићемо у контакту са породицом, бићемо отворени за медије чим будемо имали неких информација", поручио је градоначелник Бањалуке.

Повезани текстови:

Сарина мајка: Ништа посебно нисам тражила, само истину шта се десило са нашим дјететом

ЕКСКЛУЗИВНО Још родитеља из Српске тражи истину о својој дјеци!

Потврђено: Тужилаштво отворило предмет у случају „Сара“

Кривичнe пријавe за одговорност у случају „Сара“

БАЊАЛУКО: Гдје је Сара? (ВИДЕО)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана