Градоначелници обишли повријеђене, субота вјероватно дан жалости у Зворнику

Танјуг, ГС
Градоначелници обишли повријеђене, субота вјероватно дан жалости у Зворнику

ЧАЧАК – Ходочаснике из Зворника, који су данас повријеђени у урушавању пјешачког моста у Овчар Бањи и смјештени су у болницу у Чачку, обишли су српски министар без портфеља Ненад Поповић и градоначелници Чачка и Зворника, Милун Тодоровић и Зоран Стевановић.

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић изразио је најдубље саучешће породицама преминулих жена и истакао да ће град Чачак заједно са Владом Србије утврдити одговорност за данашњу трагедију.

-Према мојим сазнањима на мосту је постојала табла која је упозоравала да се на мосту истовремено не смеју наћи више од четири особе. Тај мост никада званично није добио дозволу и није био ни озакоњен. Он је направљен шездесетих година прошлог века, практично на дивље - казао је Тодоровић новинарима.

Додо је да не бјеже од одговорности.

-Утврдићемо све околности, али ове две жене нико не може да врати. Тужан сам али и поносан на све који су учествовали у спасавању људи из Мораве, на здравствене раднике и остале спасиоце. Заједно са Владом Србије утврдићемо одговорност без дилеме - рекао је градоначелник Чачка.

Зоран Стевановић, који је најавио да ће субота, дан када ће двије настрадале жене бити сахрањене, највјероватније бити и дан жалости у Зворнику.

-Желим да се захвалим свима који су се нашли при руци нашим суграђанима. Дио људи који су били на путу ка манастиру Ђунису, већ се враћа у Зворник. Осморо их још остаје овде. Ово је тежак моменат за наш град. Али када је најтеже пријатељи се нађу при руци и помогну да се што више живота спаси -  рекао је градоначелник Зворника.

Пјешачки мост код Овчар Бање, у близини Манастира Јовање, срушио се јутрос око 10 часова.

Двије жене су страдале, док су спасиоци, свештеници, возачи и пролазници успјели остале да извуку на обалу. Више од десет особа пребачено је у чачанску болницу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана