Грабовац увјерен да ће због пресуде Скелићу бити протест пред судом у Добоју

Срна
Грабовац увјерен да ће због пресуде Скелићу бити протест пред судом у Добоју

БАЊАЛУКА - Предсједник Организације за тражење погинулих бораца и несталих цивила из Брода Марко Грабовац увјерен је да ће преживјели српски логораши ускоро организовати протестни скуп испред Окружног суда у Добоју да би указали да тешки злочини Хариса Скелића над Србима морају бити адекватно процесуирани без нагодби са тужилаштвом.

Грабовац сматра понижењем српских жртава то што је Окружни суд у Добоју осудио на годину дана затвора некадашњег припадника 102. бригаде Хрватског вијећа одбране Хариса Скелића због физичког злостављања српских цивила у логорима на подручју Дервенте 1992. године. Према његовим ријечима, то је изругивање правди.

"Увјерен сам да ће преживјели српски логораши и српски народ тим поводом у најскорије вријеме организовати протестни скуп испред Окружног суда у Добоју да би цјелокупној јавности указали на тешке злочине Скелића који морају бити адекватно процесуирани без било каквих нагодби", истакао је Грабовац.

Окружни суд у Добоју осудио је на годину дана затвора некадашњег припадника 102. бригаде Хрватског вијећа одбране Хариса Скелића због физичког злостављања српских цивила у два логора на подручју Дервенте 1992. године, и продужио му притвор до правоснажности пресуде.

Суд је обавезао Скелића да на име имовинско-правног захтјева исплати по 2.500 КМ четворици оштећених лица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана