Говедарица: Анархија не смије наметати закон о имовини

ГС
Говедарица: Анархија не смије наметати закон о имовини

БАЊАЛУКА - Правобранилац Републике Српске Милимир Говедарица рекао је да се не смије дозволити да анархијом буде наметнут закон о имовини јер су његов циљ природна богатства.

Говедарица је рекао да напад на имовину Српске није само због рудних богатстава већ да су ту и ријеке, пољопривредно, као и шумско земљиште.

"То су немјерљиве вриједности. Управо је то циљ и закона о имовини који жели да се наметне анархијом, а то не смијемо дозволити, ако то дозволимо нећемо моћи ни обитавати на овим просторима", рекао је Говедарица за АТВ.

Он је навео да је отварање рудника без потребних сагласности и одобрења покушај да се наметне закон о имовини од стране Кристијана Шмита.

"У Варешу је била начелна сагласност Кристијана Шмита, а то је немогуће у правном систему Републике Српске", рекао је Говедарица.

Он је додао да је тако нешто немогуће без сагласности Правобранилаштва и других институција Републике Српске.

"Када би се наметнуо тај закон о имовини, они би тада тако могли да поступе и на нашем подручју, узурпирају имовину", каже Говедарица.

Говедарица је напоменуо да је у Варешу шумско богатство додијељено једној британској фирми, те да кроз тај случај покушавају да утичу и на имовину Српске.

"Зато је ОХР формирао тај тим који је формирао нацрт закона о имовини гђе би та имовина сва, која није на БиХ, требало да пређе на власништво локалних заједница да би лакше управљали и отуђивали имовину", додао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана