Горио аутомобил државног службеника

Г.С.
Foto: Херцеговина.инфо

МОСТАР - Аутомобил који је горио у ноћи са суботе на недјељу на тржници у Мостару у власништву је Славена Зељке, сазнаје портал Бљесак.инфо. 

Наиме, аутомобил марке Пасат горио је од 00:25 до 00:45 сати, а интервенисали су мостарски ватрогасци. 

Славен Зељко је члан управе друштва „Оператор – Терминали Федерације“ те је с предсједником Управе Хермедином Зорнићем осумњичен за кривична дјела „злоупотреба положаја или овлаштења“ и „повреда равноправности при запошљавању“. 

Они су ухапшени су по налогу Тужителаштва Кантона Сарајево. Након испитивања у Тужилаштва КС, поступајући тужилац предложио је средином јула Општинском суду у Сарајеву одређивање мјера забране осумњиченима. 

Предложена им је забрана напуштања боравишта, одузимање путних исправа, забрана обављања функције или дјелатности и забрана контактирања са свједоцима. 

Иако је 1. августа наведено како су мјере забране укинуте, у суштини укинуто је првобитно рјешење о мјерама, након чега је данас заказано ново рочиште. Тим поводом, мјере које су и првобитном рјешењу прописане, поновно су на снази како за Зорнића, тако и за Зељку, потврђено је из Тужителаштва Кантона Сарајево. 

Они су осумњичени су да су током 2022. године незаконито запослили најмање 15 особа у предузеће „Оператор - Терминали ФБиХ“ без расписивања јавног огласа. 

Славен Зељко је на позицију в. д. члана Управе дошао 2018. године с позиције савјетника страначке колегице из Хрватске демократске заједнице БиХ (ХДЗБиХ) Лидије Брадаре која је у то вријеме била предсједавајућа Дома народа Парламента Федерације БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана