Селак: Подршка Србији у развоју и заштити националних интереса

СРНА
Селак: Подршка Србији у развоју и заштити националних интереса

БАЊАЛУКА - Предсједник Социјалистичке партије Српске Горан Селак дао је безрезервну подршку Републици Србији у њеним напорима да искористи природне ресурсе за добробит свог народа.

"Пројекат експлоатације рудних и минералних сировина уз поштовање највиших еколошких стандарда у Лозници представља важан корак ка економској еманципацији Србије и њеном позиционирању као великог играча на европској и свјетској сцени", навео је Селак.

Он је истакао да развој литијума није само питање привреде, већ је и националног суверенитета и права да Срби управљају својим ресурсима.

"Социјалистичка партија Српске вјерује да је сваки корак ка јачању економске и политичке независности Србије и Републике Српске од кључног значаја за будућност свих Срба. Међутим, свјестан сам да сваки велики подухват наилази на отпор", навео је Селак.

Он је оцијенио да су протести у Србији који су, како је навео, очигледно усмјерени против Александра Вучића као несумњивог лидера већине Срба, само одраз ширих интереса који су у сукобу са интересима српског народа.

"Али ми у Републици Српској добро знамо шта значи када се неко бори за контролу над својим ресурсима и када се покушава наметнути воља оних који Србији не желе добро", навео је Селак.

Он је указао да је посебно алармантна чињеница да се противљење овом пројекту често подстиче из иностраних центара моћи, који су свјесни колико успјех овог пројекта може ојачати Србију.

"Док неки покушавају да овај отпор представе као заштиту животне средине, ми видимо много дубље – то је покушај слабљења Србије и њене способности да самостално одлучује о својој будућности", навео је Селак.

Он је истакао да чланови Социјалистичке партије Српске сматрају да је од највеће важности да Србија, као и Република Српска, остану на путу развоја, стабилности и јачања своје улоге у региону, као и да само економски снажне и политички стабилне државе могу обезбједити просперитет и сигурност за своје грађане.

"Позивам све који су забринути за будућност наших народа да подрже и да стану уз Србију и њен народ у борби за бољу будућност. Србија је на правом путу, и не смијемо дозволити да је ишта скрене са тог пута", навео је Селак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана