Голић: Договор домаћих политичара даје најбоље резултате

Срна
Foto: Срна

БАНЈАЛУКА - Предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Сребренка Голић истакла је да је одлука о отварању приступних преговора за БиХ најбољи доказ да домаћи политичари који врше власт на нивоу БиХ договором могу много тога да постигну.

Голићева је навела да се до тог договора стиже консензусом домаћих политичких снага, те упозорила да су у БиХ присутни одређени представници међународне заједнице, који су све вријеме силом нешто наметали.

“Са наметнутим законима не иде се у ЕУ, нити силом или шибањем одређених политичара или људи који живе на овим просторима”, рекла је Голићева на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Она је изразила задовољство одлуком Европског савјета, те истакла да се Република Српска увијек залагала за Дејтонски мировни споразум и да га она проводи, а да га крше одређени међународни актери који га тумаче како им одговорара.

“Поручила бих им - одмакните се! Оставите домаће лидере да се договарају, јер ће са њима овај пут бити бржи”, рекла је Голићева.

Она је напоменула и да је у ранијем периоду Република Српска све директиве ЕУ уврстила у своје законодавство, те је учињено све да се олакша рад одређеним привредним субјектима.

Голићева је позвала представнике међународне заједнице, као и самозваног високог представника Кристијана Шмита, који је на овим просторима без легалитета и легитимитета, да пусте домаће актере да седоговарају.

Европски савјет јуче је одлучио да отвори приступне преговоре са БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана