Гогановићу упућене пријетње, директор Дирекције одбио да му обезбиједи заштиту

Срна
Гогановићу упућене пријетње, директор Дирекције одбио да му обезбиједи заштиту

САРАЈЕВО- Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић пријавио је МУП-у ФБиХ пријетње које је добио од Н.Н. особе, сазнаје Срна из извора блиских Дирекцији за координацију полицијских тијела.

Срна је имала увид у поруке у којима особа Н.Н. пријети Гогановићу, јасно му стављајући до знања да зна његову адресу становања, као и руту кретања.

Гогановић је потврдио Срни да је добио пријетње од Н.Н. особе, те да му је у вишеминутном, веома непријатном телефонском разговору, директор Дирекције Енес Карић јасно рекао да они не желе да брину о његовој безбједности, већ да је он лично одговаран за своју безбједност.

"Директно сам упитао Карића за шта прима плату од 7.000 КМ ако не брине о безбједности свих функционера на нивоу БиХ, а не само бошњачких и оних блиских 'Тројци'", рекао је Гогановић за Срну.

Он је навео да су министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић одмах реаговали и ставили се на распологање како би обезбиједили потребну заштиту на територији Српске.

"Иако се не слажем са политичким ставовима и медијским иступима министра унутраших послова Федерације БиХ Раме Исака, морам бити искрен и нагласити да су били крајње професионални и понудили ми заштиту и полицијску пратњу на територији Федерације", рекао је Гогановић.

И федералном и МУП-у Српске остало је упитно зашто замјенику министра одбране заштиту није пружила Дирекција за координацију полицијских тијела, која и постоји да штити високе функционере на нивоу БиХ, међу којима је свакако и Гогановић који обавља функцију замјеника министра одбране у Савјету министара.

Гогановић је навео да Карић оваквим поступањем урушава дејтонску БиХ и омаловажава њене функционере. 

"У БиХ нема напретка, нити успјеха на европском путу све док на кључним позицијама сједе људи попут Карића, који функционере дијеле по националној припадности, а не функцији коју обављају", истакао је Гогановић.

Он је нагласио да је њему, за разлику од Карића, сваки припадник Оружаних снага БиХ исти без обзира на његову националну, вјерску или етничку припадност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана