Гогановић савјетовао неупућеним бошњачким политичарима: Проучите законе и процедуре

Срна
Гогановић савјетовао неупућеним бошњачким политичарима: Проучите законе и процедуре

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да неупућени појединци из политичког Сарајева непотребно дижу тензије и шире страх међу грађане БиХ, нагласивши да Република Србија ниједним својим потезом није урушила суверенитет и територијални интегритет БиХ.

”У дефилеу нису учествовали припадници Војске Србије него кадети Војне и Полицијске академије, а на основу потписаног споразума између Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије”, појаснио је Гогановић.

На питање да прокоментарише реаговања из политичког Сарајева и писања тамошњих медија о дефилеу питомаца Војне академије у Београду улицама Приједора, Гогановић је рекао да је Република Србија озбиљна држава и да је испоштовала све неопходне законске процедуре.

“Наиме, у оваквим ситуацијама када кадети са униформама, али без наоружања улазе на територију БиХ, неопходно је обавијестити Министарство иностраних послова у Савјету министара, што је Република Србија и урадила”, нагласио је Гогановић.

Замјеник министра одбране у Савјету министара рекао је да појединим политичарима из Сарајева, крајње добронамјерно, савјетује да проуче законе и процедуре прије иступања у јавност.

Питомци Војне академије у Београду продефиловали су јутрос улицама Приједора уочи обиљежавања 82 године од Битке на Козари, којем су присуствовали на Мраковици.

Тридесетак кадета и двадесетак старјешина овог наставног центра прошло је главним градским шеталиштем од хотела “Приједор” до приједорског позоришта.

На Мраковици су, у заједничкој организацији влада Републике Српске и Србије, данас обиљежене 82 године од Битке на Козари, која је симбол страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа у Другом свјетском рату.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана