Гогановић: Сарадња са НАТО да, интеграције не

Срна
Гогановић: Сарадња са НАТО да, интеграције не

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је Срни послије састанка са помоћником генералног секретара НАТО-а за операције Томасом Гофусом да није разговарано о чланству већ искључиво о сарадњи БиХ са Алијансом, те да је став Српске је јасан, сарадња да, интеграције не.

"Мој лични став, став СНСД-а и институција Републике Српске је јасан о том питању, НАТО сарадња да, НАТО интеграције не, што је и дефинисано Програмом реформи који је усвојило Предсједништво БиХ, као врховна команда", нагласио је Гогановић.

Он је додао да је на састанку било ријечи о сарадњи са НАТО-ом, безбједносној ситуацији у БиХ и региону.

Саговорници су истакли да су мир и стабилност императив за све, а Гогановић је похвалио сарадњу ЕУФОР-а и НАТО-а на мисији очувања безбједности у БиХ.

Он је истакао важност чињенице да је Предсједништво БиХ донијело одлуку о новој структури генералске структуре Оружаних снага БиХ.

Помоћник генералног секретара НАТО-а за операције Томас Гофус током сусрета са министром и замјеником министра одбране у Савјету министара Зуканом Хелезом и Александром Гогановићем истакао је да ће БиХ увијек имати подршку на њеном путу ка достизању демократских стандарда у оквирима колективног система безбједности, на корист свих њених становника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана