Гогановић: Представљање кинеских дронова као домаћих исмијавање грађана

Срна
Гогановић: Представљање кинеских дронова као домаћих исмијавање грађана

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да је представљање кинеских дронова као домаћег производа фирме из ФБиХ незапамећен скадал и исмијавање грађана од министра Зукана Хелеза.

-Од почетка приче о наводној производњи дронова у БиХ наглашавао сам да сам, као и већина војних аналитичара, скептичан по том питању, али и да Министарство одбране нема надлежност над намјенском индустријом, јер та надлежност припада ентитетским министарствима - рекао је Гогановић Срни.

Гогановић је напоменуо да је након истраживања новинара портала “Кликс” и објављивања текста, министар одбране Зукан Хелез поново напао предсједника Србије Александра Вучића што је, како је рекао, крајње некоректно и неозбиљно.

-Вучић спроводи политику мира и стабилности, те слободно могу рећи да је Србија гарант мира и безбједности на Балкану. Међународни партнери на званичним састанцима нам увијек шаљу поруку да је за БиХ од велике важности регионална сарадња, а посебно добри међусусједски односи, Хелезови напади на Вучића сигурно не доприносе томе -  рекао је Гогановић.

Недопустиво је, указао је он, нападати новинаре “Кликса” да су страни плаћеници и на платном списку Вучића и БИА-е.

-Свим медијима су загарантована права и слободе да раде свој посао, не смије нико, па ни Хелез да им „црта мету на чело“. Многи медији су и о мени објављивали текстове са којима се не слажем, али у том случају пошаљем деманти. Пружам јавну подршку новинарима „Кликса“, али и свим медијима у БиХ да свој посао раде уз сва права која им гарантују закони - поручио је замјеник министра.

Хелез се недавно сликао са наводним домаћим дроновима уз поруку “Најбољи пеницилин за „раздруживање“, а при том домаће. Нека вјечно сија наша домовина БиХ -, на шта је Гогановић одговорио да је најбољи пеницилин за мир и стабилност у БиХ да ратохушачки министар Хелез поднесе оставку.

Портал “Кликс” јуче је објавио да дронови који су недавно представљени на Зеничком привредном сајму као производ Центра за техничко технолошко испитивање из Сарајева увезени су из Кине и немају никакве везе са БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана