Гогановић: Предсједништво БиХ једино задужено за одбрамбену и спољну политику

Srna
Foto: FB

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара за управљање ресурсима Александар Гогановић изјавио је Срни, након сусрета са војним аташеом Руске Федерације у БиХ Сергејом Илницким, да прати политику Предсједништва БиХ које је по Дејтонском споразуму једино задужено за одбрамбену и спољну политику.

"Предсједништво БиХ није донијело нити ће донијети одлуку о прекиду сарадње и веза са Рускон Федерацијом, а ја пратим политику Предсједништва БиХ које је по Дејтону једино задужено за одбрамбену и спољну политику", прецизирао је Гогановић.

Према његовим ријечима, Руска Федерација је једна од страна које су свједочиле потписивању Дејтонског мировног споразума.

Он каже да је током сусрета са руским војним аташеом било ријечи и о актуелним дешавањима у БиХ, а на питање зашто министар одбране Зукан Хелез и замјеник министра одбране за политику и планове Славен Галић нису присуствовали овом сусрету истакао је да је њихово право кога ће примити у посјету а кога не.

"Ја сам ја увијек отворен за дијалог и разговор са свима", истиче Гогановић.

Замјеник министра одбране БиХ за управљање ресурсима Александар Гогановић примио је данас у наступну посјету војног аташеа Руске федерације бригадира Сергеја Илницког.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана