Гогановић: Пожари не питају за националност

Срна
Гогановић: Пожари не питају за националност

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Алексадар Гогановић изјавио је да је сарадња министарстава унутрашњих послова Републике Српске и Србије у складу са свим позитивним законским прописима и да не представља никакву пријетњу никоме, поготову када је ријеч о помоћи у природним непогодама, односно у гашења могућих пожара у Херцеговини.

-У том контексту поручујем надлежним у Министарству иностраних послова у Савјету министарстава да одобре ангажман хеликоптера из Србије ради пружања помоћи у гашењу евентуалних пожара, будући да хеликоптер који је протеклих дана био интензивно ангажован на пожариштима у Херцеговини мора на сервис - истакао је Гогановић за Срну.

Сви они на нивоу БиХ који учествују у процесу одобравања ангажмана хеликоптера из Србије, поручио је Гогановић, дужни су да политичка препуцавања оставе по страни и позитивно одговоре на захтјев Србије, с обзиром на чињеницу да веома лако могу избити нови пожари, ситуација може да измакне контроли и да животи људи буду угрожени.

-Званична политика Републике Србије, Републике Српске, али и БиХ су ЕУ интеграције и зато покажимо Бриселу да смо сазрели да постанемо дио европске породице и да се бавимо интересима грађана, заштитом њихових живота и имовине, а не јефтиним политиканством. Предуслов за ЕУ интеграције су изградња добрих међусусједских и регионалних односа, а не инаћење и игнорисање понуђене помоћи -  поручио је Гогановић.

Он је нагласио да додворавање бошњачких политичара својим бирачима и њихово надметања ко ће више напасти Србију никоме не доноси ништа добро, поготово у ситуацији када се посада Хеликоптерског сервиса Републике Српске данима бори са ватреном стихијом и спашава животе и имања и Срба и Бошњака.

-Пожари не питају за националност, као што не питају ни посаде Хеликоптерског сервиса Републике Српске, на челу са директором Бобаном Кустурићем, већ свој посао раде професионално и одговорно. С тога би и надлежни на нивоу БиХ, коначно требали да поступе проФесионално и омогуће долазак хеликоптера Србије што прије да би се избјегле евентуалне закључио је Гогановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана