Гогановић потврдио писање „Гласа“: Војни аташеи нису добили агремане Хрватске

СРНА
Гогановић потврдио писање „Гласа“: Војни аташеи нису добили агремане Хрватске

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да су надлежне институције у Хрватској одбиле да дају сагласност на именовање војних аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, бригадирима Мирсаду Стабанчићу и Изудину Скопљаку, због њихове ратне биографије, јер су били у саставу злогласне Седме муслиманке бригаде, која је упамћена по стравичним злочинима над Хрватима током муслиманско-хрватског сукоба у грађанском рату у БиХ.

Гогановић је појаснио да Хрватска као суверена земља има право да не да агреман, без било каквог образложења у складу са дипломатским правом.

Што се тиче наведених бригадира, Гогановић је навео да је то класични наставак бошњачке политике да припаднике ове злогласне ратне војне формације инсталирају на веома битне функције.

Аташее  блокирала  прошлост  у Седмој  муслиманској?

Према сазнањима Срне, Министарство одбране, којим руководи Зукан Хелез, припремило је нови приједлог о именовању војног аташеа при Амбасади БиХ у Загребу, а који би Предсједништво БиХ требало да разматра на сједници заказаној за четвртак, 4. јула.

Одлуку доноси члан Предсједништва из реда народа којем војни аташеи припадају, док остала два члана се не мијешају у његов избор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана