Гогановић: Подјела касарни на оне које се налазе у Српској и ФБиХ противно Закону о одбрани

СРНА
Гогановић: Подјела касарни на оне које се налазе у Српској и ФБиХ противно Закону о одбрани

Подјела касарни Оружаних снага БиХ на оне које се налазе у Републици Српској и ФБиХ противна је јединственом одбрамбеном систему БиХ и дијели Оружане снаге, што је у супротности са Законом о одбрани БиХ, изјавио је Срни замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Гогановић је изразио неслагање што њемачком донацијом од 750.000 евра за инфраструктурне радове на више локција Оружаних снага БиХ, није обухваћена ниједна касарна на територији Републике Српске.

Он не види препреку да се донације не улажу у касарне на територији Републике Српске, јер су Оружане снаге јединствене у БиХ, а подјела касарни је у супротности са Законом о одбрани БиХ.

- Овакав приступ, уз висок праг моје толеранције, не могу прихватити и искрено се надам да ће њемачко Министарство спољних послова промијенити свој приступ и тиме послати јасну поруку да подржавају јединствене Оружане снаге БиХ - истакао је Гогановић.

Гогановић се нада да ће пројекат везан за обнову Касарне "Војвода Радмира Путника" у Добоју, који је тренутно "замрзнут" бити омогућен у наредном периоду.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез и војни изасланик Њемачке у БиХ пуковник Франц-Јозеф Нолт данас су у Сарајеву потписали Технички споразум на основу којег Влада Њемачке додјељује финансијуску помоћ од 750.000 евра за инфраструктурне радове на више локција Оружаних снага БиХ у ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана