Гогановић о доласку Столтенберга у БиХ: Нарушена му је безбједност

АТВ
Foto: ГС

Замјеник министра одбране у Савјету министара БиХ Александар Гогановић говорио је о најавама могућег доласка генералног секретара НАТО-а у БиХ Јанса Столтенберга те поручио да информације имају двије стране.

"НАТО савез и НАТО штаб у Сарајеву нису најавили долазак генералног секретара у БиХ. Ту информацију смо добили из медија који тврде да им је министарство одбране потврдило ту информацију. Неозбиљно је најављивати тако нешто ако је неистина. С друге стране, ако је истина, пита се како је та информација могла процурити из Министарства спољних послова ако је то класификовано као тајно", каже Гогановић.

Он поручује и да је на овај начин нарушена безбједност генералног секретара НАТО-а Јанса Столтенберга, јер правац његовог кретања је увијек тајна, поготово ако одлази у земље које нису чланови НАТО.

"Став званичника Српске је јасан, не идемо у интеграције али подржавамо сарадњу. Имамо притисак колега из ФБиХ који причају о интеграцији. НАТО је коректан. Њихова саопштења говоре да БиХ није на улазним вратима. Чак су рекли да о томе неће ни говорити док све не договоре три народа у БиХ. Званичне институције подржавају ЕУФОР и то што они раде у БиХ. Када ме неко пита да ли је бесзбједносна ситуација стабилна, увијек се позивам на ЕУФОР који је више пута нагласио да је стабилна. А ЕУФОР има једини мандат да оцјењује безбједност у БиХ. То је емисија Европске уније. Не видимо зашто би ЕУФОР некоме смета и подржавамо продужетак мисије", каже Гогановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана