Гогановић: Нераскидиве везе БиХ и Србије

Srna
Foto: Srna

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић указао је данас на важност дугогодишње успјешне сарадње министарстава одбране и оружаних снага БиХ и Србије.

"Наше двије земље вежу нераскидиве традиционалне, историјске и културне везе", рекао је Гогановић током посјете делегације Високих студија безбједности и одбране Војске Србије Министарству одбране и Оружаних снага БиХ.

Он је истакао да је регионална сарадња кључна за стабилност западног Балкана и да миран и стабилан Балкан значи и стабилну Европу.

Гогановић је указао на важност унапређења сарадње по питању школовања, курсева, обуке и свих видова билатерално-одбрамбене сарадње двије земље, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Полазнике 13. класе Високих студија безбједности и одбране Универзитета одбране Србије, коју предводи начелник Вангел Милковски, примили и замјеник министра одбране у Савјету министара Славен Галић, те начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ Гојко Кнежевић. Посјета се реализује у оквиру дводневне студијске посјете БиХ.

Галић и Кнежевић су изразили задовољство посјетом, те очекивање да ће сарадња двију земље бити настављена.

У наставку разговора, за делегацију Високих студија безбједности и одбране уприличени су информативни брифинзи о надлежностима, структури и мисијама Министарства одбране и Оружаних снага БиХ, наводи се у саопштењу.

Високе студије безбједности и одбране похађају службеници органа државне управе и служби Владе Србије, Министарства одбране и официри Војске Србије, као и полазници из страних земаља, међу којима су и официри Оружаних снага БиХ.

Милковски је захвалио домаћину на срдачном гостопримству, те изразио наду да ће сарадња у области школовања и обуке бити подигнута на још већи ниво.

Гости су данас имали прилику да посјете камп Бутмир у Сарајеву, гдје су имали информативне брифинге Еуфора и НАТО Штаба Сарајево, а у наставку ће посјетити Министарство безбједности у Савјету министара, 6. пјешадијску бригаду Оружаних снага БиХ и команду 3. пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ.

Гогановић је синоћ уприличио службену вечеру за полазнике Високих студија безбједности и одбране Војске Србије, којој је присуствовао и амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана