Гогановић: Mеђусобна помоћ у природним катастрофама најбољи пут изградње мира

СРНА
Гогановић: Mеђусобна помоћ у природним катастрофама најбољи пут изградње мира

БАЊАЛУКА - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић примио је у званичну посјету досадашњег војног аташеа Републике Србије у БиХ пуковника Сашу Нешића и новоименованог војног аташеа пуковника Милана Дулановића и истакао том приликом да су сарадња, као и међусобна помоћ у случајевима природних катастрофа најбољи пут изградње мира и стабилности цијелог региона.

На састанку је исказано обострано задовољство досадашњом војном сарадњом БиХ и Републике Србије, те очекивање да ће бити даље проширивана у интересу грађана обје земље, а посебно мира и стабилности у цијелом региону Балкана, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Гогановић је на састанку изразио захвалност за чињеницу што се кадети из БиХ школују на Војној академији Републике Србије, као и увјерење да ће бити све више младих у БиХ који ће одабрати такву могућност школовања.

Он је нагласио да је План билатералне војне сарадње за ову годину правовремено потписан, те изразио наду да ће Предсједништво БиХ чим прије постићи консензус о одржавању заједничке вјежбе Оружаних снага БиХ и Војске Србије, а која је раније одгођена.

Гогановић је захвалио пуковнику Нешићу за изврсну сарадњу и пожелио новоименованом војном аташеу пуковнику Дулановићу да настави једнаким корацима ка даљем повећању заједничких активности министарстава одбране БиХ и Србије, као и Оружаних снага БиХ и Војске Србије.

- Међусобна сарадња, као и помоћ у случајевима природних катастрофа најбољи су пут изградње мира и стабилности цијелог региона - нагласио је Гогановић.

Гогановић је изразио задовољство што су он и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез заједнички негирали поједине медијске написе о наводном кршењу процедура при недавној посјети кадета из Србије БиХ.

Гогановић је истакао да Србија увијек поштује суверенитет и територијални интегритет БиХ.

Упућен је позив менаџмента Министарства одбране у Савјету министара новоименованом министру Републике Србије Братиславу Гашићу да посјети БиХ и Министарство одбране, наводи се у саопштењу.

Одлазећи војни аташе пуковник Нешић потврдио је да ће Србија увијек бити спремна да помогне БиХ, исто као што би и БиХ помогла Србији.

Новоименованом војном аташеу пуковнику Дулановићу исказана је добродошлица, са жељама за успјешан рад на даљем развоју билатералне сарадње, додаје се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана