Гогановић и Шандор - поштовање Дејтона битно за политичку стабилност БиХ

Срна
Гогановић и Шандор - поштовање Дејтона битно за политичку стабилност БиХ

САРАЈЕВО - Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић и војни аташе Мађарске у БиХ бригадир Атила Шандор данас су у Сарајеву констатовали да је за политичку стабилност у БиХ од кључне важности да сви домаћи и међународни фактори поштују Дејтонски мировни споразум.

Гогановић и Шандор разговарали су о моделима војно билатералне сарадње, те закључили да је сарадња на високом нивоу, као и да Мисија Еуфора у БиХ доприноси безбједности, те изразили увјерење да ће Савјет безбједности УН продужити мандат мисије.

Гогановић је нагласио да актуелни командант ЕУФОР-а, генерал Ласло Штиц, који долази из Мађарске, одговорно, професионално и непристрасно ради свој посао.

“Европске интеграције не смију имати алтернативу, када говоримо о НАТО интеграцијама став Републике Српске и српског народа је јасан о том питању - не подржавамо чланство у НАТО, али подржавамо НАТО сарадњу”, рекао је Гогановић Срни.

Гогановић је додао да је битно јачати регионалну сарадњу која је гарант мира и стабилности Балкану, јер то доприноси безбједности у читавој Европи.

Војни аташе Мађарске у БиХ захвалио је за пријем и нагласио да ће његова земља увијек подржавати БиХ, посебно на њеном европском путу.

Шандор је изразио дубоко жаљење и саосјећање поводом недавних катастрофалних поплава и терористичког напада у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана