Гогановић: Федерални медији најавили долазак Столтенберга, министарство није обавијештено

Срна
Гогановић: Федерални медији најавили долазак Столтенберга, министарство није обавијештено

САРАЈЕВО - Министарство одбране у Савјету министара није званично обавијештено да генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг долази у БиХ, изјавио је Срни замјеник министра одбране Александар Гогановић.

„Информација о доласку објављена је у медијима Федерацији БиХ и ако се испостави као тачна с правом се може констатовати да је нарушен међународни углед БиХ, будући да су информације тог типа под ознаком тајности“, нагласио је Гогановић коментаришући наводни долазак генералног секретара НАТО-а.

Он је напоменуо да се федерални медији позивају на Министарство иностраних послова које им је потврдило долазак Столтенберга, док се из НАТО-а о том питању још нису огласили.

„Неозбиљно је пуштати непровјерене информације у јавност, јер се тиме наноси штета међународном угледу БиХ. Ако се таква информација покаже као истинита и ако генерални секретар НАТО-а заиста долази у БиХ онда се сви у Савјету министара требамо запитати ко одаје тајне информације одређеним медијима, а ту има посла и за надлежне институције да то испитају“, рекао је Гогановић.

Према његовим ријечима, генерални секретар НАТО-а је високи међународни службеник и одавањем информација о његовом кретању прије званичних саопштења НАТО-а доводи се његова безбједност у питање.

„Ако генерални секретар НАТО-а заиста дође у БиХ, очекујем да ће потврдити претходна саопштења НАТО-а да БиХ није на улазним вратима НАТО-а“, рекао је он.

Гогановић напомиње да БиХ није опредјељења НАТО интеграцијама, него НАТО сарадњи у складу са Програмом реформи које је 2019. године усвојило Предсједништво БиХ које је једино надлежно да води спољну и одбрамбену политику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана