Гогановић: Додик никада није бјежао, него стајао у први ред одбране Српске

Srna
Foto: Srna

Предсједник Републике Српске Милорад Додик никада није бјежао, већ је стајао у први ред одбране Српске и њених грађана, изјавио је замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић.

Коментаришући тврдњу министра одбране Зукана Хелеза да располаже са обавјештајним подацима да Додик припрема бијег из БиХ, Гогановић је рекао да би Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ требала дати информацију по чијем налогу прикупља обавјештајне податке.

- Ако из ове изјаве Хелеза произилази да ОБА БиХ обавјештајно обрађује предсједника Републике Српске, тражим од ове агенције да се изјасни о овом питању, односно да ли и по чијем налогу прикупља обавјештајне податке о предсједнику Додику - истакао је Гогановић за Срну.

Уколико ОБА БиХ незаконито спроводи обавјештајни рад у односу на Додика, те такве незаконито прикупљене податке који су класификовани уступа министру одбране, који их јавно износи, Гогановић каже да је у питању кршење Закона о заштити тајних података.

- Уколико је ријеч о томе да министар одбране добија обавјештајне податке од обавјештајне службе, постоји законом прописана процедура о том питању и ја као замјеник министра одбране био бих упознат с тим. Будући да то није случај, поставља се питање који су стварни мотиви за овакве медијске иступе Хелеза, осим медијске промоције и прикупљања политичких поена од стране радикалног дијела бошњачког гласачког тијела - оцијенио је Гогановић.

С обзиром да је Хелез боравио у Лондону, додао је Гогановић, могуће је да су му нетачне информације дале и британске службе које имају интерес да заваде конститутивне народе у БиХ како би БиХ одустала од ЕУ пута, јер су и сами из ње изашли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана