Глигорић: Ситуација алармантна, тражимо хитну смјену директора „Водовода“

СРНА
Глигорић: Ситуација алармантна, тражимо хитну смјену директора „Водовода“

БАЊАЛУКА - Градски одбор Социјалистичке партије Српске /СПС/ Бањалука затражио је хитну смјену директора бањалучког "Водовода" Александра Золака с обзриом на алармантну ситуацију и свакодневне изазове са којима се суочавају грађани усљед све чешћих кварова и растућих проблема са водоснабдијевањем.

"Ситуација је алармантна. Сваким даном се појављују нова жаришта, а све већи број грађана страхује да ће и у њиховим насељима доћи до несташице воде. У 21. вијеку, не можемо себи дозволити да наши суграђани, на температури од 40 степени, остану без основног ресурса као што је вода," истакао је предсједник Градског одбора СПС-а Саша Глигорић.

Из Градског одбора СПС-а напомињу да директорска позиција није само привилегија, већ и велика одговорност.

"На мјесто директора `Водовода` мора се именовати стручна и квалификована особа која ће осигурати да се овакве ситуације више никада не понове. Наш циљ је да Бањалука има стабилно и поуздано водоснабдијевање, достојно живота у савременом друштву," закључио је Глигорић.

Бањалучки СПС позива надлежне институције да хитно реагују и предузму све потребне кораке како би се осигурао континуитет у снабдијевању водом те заштитила права и здравље свих грађана Бањалуке, саопштено је из СПС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана