Главни тужилац у Бијељини Олга Пантић удаљена са посла

Срна
Главни тужилац у Бијељини Олга Пантић удаљена са посла

БИЈЕЉИНА - Првостепена дисциплинска комисија привремено је удаљила Олгу Пантић од вршења дужности главног тужиоца и тужиоца Окружног тужилаштва у Бијељини након што је против ње подигнута дисциплинска тужба због више дисциплинских прекршаја.

Комисија је донијела ову одлуку у понедјељак, 21. октобра, а Пантићева је од јуче удаљена од вршења дужности, речено је у Високом судском и тужилачком савјету БиХ.

- Странке су телефонским путем обавијештене о суспензији, а одлука је јуче израђена и послата странкама у поступку - прецизирали су из ВСТС-а.

Пантићевој се ставља на терет више дисциплинских прекршаја и привремено је удаљена од вршења дужности главног тужиоца након што је против ње подигнута дисциплинска тужба.

Дициплинска тужба је подигнута због више дисциплинских прекршаја као што су давања било каквих коментара о судској или тужилачкој одлуци, поступку или предмету, док је предмет у току пред судом, за које се оправдано може очекивати да могу ометати или штетити правичном поступку или суђењу.

Пријављена је због "кршења принципа етичког кодекса тужилаца који су довели до нарушавања угледа и интегритета правосуђа", као и због мијешања у поступање судије или тужиоца с намјером опструисања или потцјењивања њихових активности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана