Главни одбор СДС-а: Шаровић кандидат за српског члана Предсједништва БиХ

ГС
Foto: Срна

БАЊАЛУКА - Предсједник СДС-а Мирко Шаровић биће кандидат ове странке за српског члана Предсједништва БиХ на предстојећим општим изборима, одлучено је вечерас на сједнице Главног одбора странке у Бањалуци.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић изабран језа кандидата за српског члана Предсједништва БиХ.

Кандидатура Шаровића наступила пошто је актуелни предсједник Главног одбора Милан Миличевић, одустао од кандидатуре за инокосну функцију

Предсједник Главног одбора Милан Миличевић рекао је на конференцији за новинаре у Бањалуци након сједнице Главног одбора странке да је Шаровић за ову кандидатуру изабран једногласно.

Шаровић је рекао да ће ова странка водити позитивну изборну кампању ради мира и стабилности, те да као кандидат има јасне циљеве и знање да побиједи, напоменувши да ће економија бити у првом плану, уз постизање друштва једнаких шанси, очување Дејтона, регионалну сарадњу и тежњу за добијањем кандидатског статуса у ЕУ.

“Надам се да ће грађани то знати да препознају”, рекао је Шаровић.

Када је ријеч о данашњем сусрету потпредсједника ПДП-а Јелене Тривић и Кристијана Шмита у Бањалуци, Шаровић је рекао да је она сјајан кандидат који доноси енергију.

“Она процјењује с ким ће да се сретне у општем интересу и то је њен избор. Легитимитет Шмита је за нас потпуно упитан и ту је наша политика јасна. Да ли подржавамо санкције против Русије - не подржавамо, као ни кажњавање људи ни наметање закона...”, рекао је Шаровић.

На сједници у хотелу “Јелена” изабране су листе СДС-а за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Листе за Народну скупштину Српске СДС-а носиће, између осталих, Милан Радовић, Драгомир Васић, Вукота Говедарица, Маринко Божовић, Томица Стојановић, Милан Петровић, Младен Шумар, Перо Ђурић и Милан Касаповић.

Листе за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ носиће, између осталих, Миладин Станић, Младен Босић и Дарко Бабаљ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана