Главни одбор СДА: Незадовољство радом федералне Владе и странкама тројке

Срна
Foto: avaz.ba

САРАЈЕВО - Главни одбор СДА позвао је данас странке тројке да престану са "трговањем интересима БиХ и бошњачког народа" у замјену за останак у власти уз оцјену да је резултат рада федералне Владе у прва четири мјесеца мандата веома лош.

У једном од закључака са данашње сједни Главни одбор СДА позива Владу Федерације БиХ /ФБиХ/ и руководства оба дома федералног Парламента да хитно у парламентарну процедуру врате сет фискалних закона и Закон о минималној плати, које је припремила претходна Влада, којима је предвиђено смањење доприноса и повећање плата.

Главни одбор СДА поздравио је одлуку Европског суда за људска права у предмету "Ковачевић против БиХ", уз оцјену да ова пресуда уз претходне "мора бити темељ свих будућих разговора о измјенама Устава БиХ и изборног законодавства".

"Било каква рјешења која су у супротности са суштином ових пресуда, или којима се њихова проведба додатна отежава, су неприхватљива", наводе из СДА.

Главни одбор СДА позвао је све политичке субјекте који су заступљени у Парламентарној скупштини БиХ на што скорије изналажење рјешења за проведбу свих пресуда Европског суда за људска права.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана