Нови детаљи трагичног пожара у Мокром: Отац дјецу спасавао кроз прозор

Н. Т.
Нови детаљи трагичног пожара у Мокром: Отац дјецу спасавао кроз прозор

МОКРО - Љубиша Терзић успио је да двоје дјеце извуче кроз прозор из ватром захваћене куће те евакуише родитеље из приземља, али нажалост није стигао да из ватрене буктиње извуче супругу Јелену и кћерку јер се пожар веома брзо разбуктао, потврђено је "Гласу Српске".

Пожар је избио нешто прије један час иза поноћи, а како сазнајемо Јелена је прва примијетила ватру и обавијестила супруга Љубишу и позвала ватрогасце.

- Он је одмах кренуо да спасава дјецу и све њих. Прво је кроз прозор  извукао двоје дјеце, а затим је успио да  родитеље изведе из призељма. Тада је  видио  да супруга и треће дијете нису изашли и одмах је кренуо  по њих, али није успио да уђе јер је ватра захватила цијели спрат и све улазе као и балкон. Горио је стиропор у фасади - рекао је извор близак истрази.

У пожару у Палама страдале мајка и ћерка

Командир Одјељења ватрогасне јединице са Пала Горан Божић  потврдио нам је да су  пожару изгорјели мајка и дијете те истакао да је ватра букнула  у глуво доба и пожар није примјећен на вријеме.

- Добили смо информацију како је настрадала жена   пробудила супруга  који је успио да  изнесе двоје дјеце, те евакуише  родитеље. Нажалост жена је остала у кући са трећим дјететом и није успјела изаћи. Њен супруг се покушао да врати по њих, али није успио да уђе јер је ватра се нагло распламсала – појаснио  је Божић.

Додао је да су пријаву да гори кућа у Мокром добили јуче у 00.50 часова и одмах послали екипу на терен.

- Отишло је једно возило ватрогасаца и на лицу мјесту затечена је кућа захваћена пожаром. Информисани да се у кући можда налази жена и дијете. Кућа је била сва у пламену, горио је цијели спрат и није се могло одмах ући - истакао је Божић.

Додао је да су  након 45 минута пожар локализован и успјели да уђу у кућу.

- По уласку смо у у дјечијој соби су затекли два угљенисана тијела, једно дјечије, а друго од мајке. Цијели спрат је изгорио као и приземље у којем  само један просторија није горила, али је унутра све уништено од топлоте-рекао је Божић.

Истакао је да су ватру гасили од око један час иза поноћи па све до 3.45 часова.

Он није могао да говори о узроцима пожара те је истакао да је у кући све изгорјело толико да се и не може видјети како и гдје је букнула ватра  тако да ће то утврдити вјештаци.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић потврдила је да су у пожару страдала два лица.

-Полицијској станици Пале 15. јануара око 01.30 часова пријављено је да је у мјесту Мокро, општина Пале, дошло до избијања пожара у породичној кући. На лице мјеста изашли су полицијски службеници Полицијске станице Пале и припадници Територијалне ватрогасне јединице Пале који су локализовали пожар. У пожару су смртно страдали тридесеттрогодишња жена и осмогодишње дијете. Увиђај у присуству судског вјештака је у току након чега ће се знати тачан узрок пожара. О свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Источном Сарајеву-рекла је Стокановићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана